Kijken, lezen, doen 

Wil je iets goeds doen voor de natuur en wil je weten hoe dan? Of ben je nieuwsgierig naar de natuur en hoe deze in tijden van corona wordt beschermd? 

WWF geeft op deze pagina leuke tips! Je kan met een kleine moeite iets doen voor de natuur ver weg én je eigen tuin. We delen kijktips over natuurbescherming en andere interessante onderwerpen. En er staat een leuke winactie voor je klaar!

Minibos voor in je tuin

Bosje hier, bosje daar

Wil je iets goeds doen voor de natuur én voor je eigen tuin? WWF heeft samen met Tuinbranche Nederland en IVN natuureducatie een makkelijk te planten minibos samengesteld voor 3m2 tuin.

Met daarin inheemse bomen, struiken en zaden. Planten die hier van oorsprong voorkomen zijn goed voor de biodiversiteit en daarmee goed voor vlinders, vogels en bodemleven.

Bovendien planten we voor elk pakket ook drie bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Met een bosje hier draag je bij aan een bosje daar.

Ontdek meer over het minibos-pakket op de website van Intratuin.

Licht uit, aarde aan

Zet het vast in je agenda: op zaterdag 27 maart gaat overal ter wereld weer één uur het licht uit. Door samen met miljoenen anderen vanaf half negen de schakelaar om te zetten, laat je zien dat je geeft om de aarde.

Deze editie van Earth Hour is belangrijker dan ooit. Er worden wereldwijd namelijk cruciale beslissingen genomen over de toekomst van onze aarde. Op onze speciale pagina lees je wat je nog meer kan doen.

Lees alles over Earth Hour
Natuurbeschermer van WWF

Natuur in beeld

Een reportage over natuurbescherming in tijden van corona. Een interview met een stroper die natuurbeschermer is geworden. Een video over Australië na de bosbranden.

Het is allemaal te zien op het YouTube-kanaal van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds. Wil je niets missen?  Abonneer je dan gratis op het WWF-YouTube-kanaal.

Hotel Jakarta in Amsterdam

Duurzaam paradijs

Hotel Jakarta is een groene oase op het Amsterdamse Java-eiland. Letterlijk, want in het atrium van het energieneutrale viersterrenhotel is in samenwerking met Hortus Botanicus een subtropische binnentuin gebouwd. En de hoteleigenaars zetten zich op meer vlakken actief in voor een groenere wereld, bijvoorbeeld met een initiatief om de buurt plasticvrij te houden.

Zin om je een keer in de watten te laten leggen? Boek het speciale arrangement voor WWF-donateurs.

Groene Volkswagen-camper goboony

Groene roadtrip

Tijd om even te dagdromen. Over een zomerse roadtrip met een Volkswagen-camper bijvoorbeeld. Zo’n mooie klassieker met alles erop en eraan. Die ook nog eens is omgebouwd naar een honderd procent elektrische motor.

En weet je wat? Het kan gewoon! Deze even toffe als duurzame camper is namelijk te huur via Goboony.

vink

Vliegende buren

Word jij ook blij van vogels in je tuin of op je balkon? Je kunt meer voor ze doen dan in de winter een vetbol ophangen. Met de Postcode Vogelcheck ontdek je welke vogels in de buurt leven en ontvang je praktische adviezen om ze te helpen. Er zijn ook tips voor vleermuizen en vlinders. Zo fladderen jij en je vliegende buren vrolijk de lente in.

Doe de Postcode Vogelcheck! 

Stoer voer

In hun kookboek Man.Eat.Plant rekenen Lisette Kreischer en Maartje Borst definitief af met het vooroordeel dat plantaardig eten vooral knagen op rauwkost is.

Verlekker je aan hun braadstukken en burgers. Aan friet en geurige stoofpotten. Aan al die stoere gerechten die je graag eet, maar dan zonder dier.

Om het feest compleet te maken, mogen we vijf exemplaren weggeven. 

Naar de winactie

Virtueel natuurvenster

Af en toe naar buiten gaan na een computersessie is absoluut een aanrader. Maar er is een nóg makkelijkere manier om tijdens je werk even wat natuur op te snuiven: via een wallpaper van WWF voor je beeldscherm.

Je kunt kiezen uit wonderschone foto’s van bijvoorbeeld een hert in het veld, tropisch koraal of een walvis in de zee. De desktop wallpapers zijn ook te gebruiken als achtergrond tijdens online vergadersessies, in plaats van je wasrek of de zolderopslag. Je kunt ze gratis downloaden.

Naar de wallpapers