Kijken, lezen, doen

Julia Thiemann / WWF-Germany

Haal de zzzomer in huis

Bloemen zijn prachtig om te geven en krijgen. Helaas wordt tijdens de kweek vaak gewerkt met milieubelastende pesticiden. Dat is heel slecht voor de ruim 350 wilde bijensoorten in Nederland, waarvan de helft met uitsterven wordt bedreigd. Bij BoeketReekZZZ pakken ze het anders aan. De bloemen komen van zorgvuldig geselecteerde kwekers, zijn plasticvrij verpakt en worden CO2-gecompenseerd bezorgd op kantoor of thuis. En met de kortingscode ‘IKDRAAGBIJ’ krijg je deze zomer 10% korting op een abonnement of groot boeket. Kijk op BoeketReekZZZ.nl.

Close-up bakje met paprika's Ola Jennersten / WWF-Sweden

Moestuinhulp

Fruit en groente uit eigen tuin is lekker, gezond en duurzaam. En zelf telen is ook nog eens leuk om te doen. Nadenken wat je lekker vindt, plannen maken, zaaien en oogsten. En dan genieten van eten uit je eigen moestuin. De uitgebreide zaaikalender van Groei & Bloei helpt je bij de teelt. Hij is gratis te downloaden op groei.nl/moestuin/zaaikalender.

Het schoonste strand van Nederland

De zomer komt eraan. Tijd voor een extra dosis zonne-energie. Zoek je een mooi strand met weinig afval? Ga dan lekker uitwaaien in het Zeeuwse Noord-Beveland. Deze plek werd in 2019 uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland. Gemeente en de ondernemers werken goed samen om dit voor elkaar te krijgen en dat merk je. Op vvvzeeland.nl staat meer informatie over dit prachtige strand.

Droomovernachtingen

Avontuurlijk slapen in een Nederlands kasteel of logeren in een heuse boswachterswoning midden in het bos. Het overzichtelijke zoek- en boeksysteem op Buitenleven-vakanties brengt je in een paar kliks op bijzondere plekken om te overnachten, midden in de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Door te boeken help je ook mee om unieke locaties in stand te houden. Kijk op buitenlevenvakanties.nl.

Sneeuwluipaard op een berg naturepl.com / Reinhard / ARCO / WWF

Leef en lees mee

Benieuwd hoe het is om als natuurbeschermer te werken? Of hoe het voelt om oog in oog te staan met een sneeuwluipaard? En wat houdt WWF-directeur Kirsten Schuijt zoal bezig? Je leest het in de persoonlijke blogs van medewerkers van het Wereld Natuur Fonds. Ze zijn te vinden op wwf.nl/blog.

Nieuwe oud-fit

Waarom zouden we altijd maar nieuw kopen als er al zo veel leuke kleding is? Vanuit dat idee ontstond United Wardrobe, een digitale marktplaats voor het kopen en verkopen van mooie tweedehands kleding. Neem eens een kijkje op
unitedwardrobe.com. Of download de app in de App store of Google Play.

Eerste hulp bij duurzaamheid

Hoe zit het nou precies met de invloed van de mens op aarde? En met klimaatverandering? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is er De Bosatlas van de duurzaamheid. Die biedt heldere informatie in de vorm van kaarten, diagrammen en infographics. Met veel aandacht voor maatregelen die je zelf kunt nemen om je voetafdruk te verkleinen. Wij mogen vijf exemplaren weggeven. Ga naar wwf.nl/winactie.

Eropuit in de natuur

De natuur geeft rust, maar er is ook genoeg actie te beleven. Op de website van Staatsbosbeheer vind je 1001 activiteiten voor jong en oud. Hopelijk kunnen we de komende maanden weer genieten van theatervoorstellingen, een huifkartocht of een fotosafari. Want daardoor wordt een dagje natuur extra leuk. Laat je inspireren op staatsbosbeheer.nl/activiteiten.