Shopping

Op kraambezoek?

Zo’n lieve, zachte knuffel valt gegarandeerd in de smaak. Maak kennis met Stevie the Shark of een van de andere dieren uit de Cub Club-collectie.

Vanaf € 13,95, wwf.nl/stevie

Poetsen voor het bos

Je tanden poetsen en tegelijkertijd bossen beschermen? Dat kan met de bamboe tandenborstel van The Bamboovement. De borstel is FSC-gecertificeerd en gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Van elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar de WWF-campagne Biljoen Bomen, voor het behoud en herstel van bossen.

Vanaf € 3,-, thebamboovement.com

Panda op je rug

Deze toffe rugtas is gemaakt van duurzaam canvas en de stoere olijf- en zandkleuren geven hem een avontuurlijk uiterlijk. Ideaal om je laptop mee
te nemen naar werk of school. Of gebruik de tas in je vrije tijd.

€ 34,50, wwf.nl/rolltop

Shampoobars

Geen plastic soep in je douche

Wil je af van plastic shampooflessen? Probeer dan eens een Shampoobar. Deze
haarzeepblokken vervangen ongeveer drie gewone shampooflessen en gaan gemiddeld tachtig wasbeurten mee. Zo wordt douchen een stuk milieuvriendelijker. En het is ook nog eens een klein blok: handig voor op vakantie!

€ 19,95, wwf.nl/shampoobar

Gerecycled strandspeelgoed

Kijk jij al uit naar zomerse dagen op het strand? Lekker in het zonnetje op een handdoek, een boek lezen en met de kinderen een zandkasteel bouwen? Kies dan voor strandspeelgoed dat in Nederland is gemaakt van gerecycled plastic. Met de vrolijke producten van Zsilt maak je de mooiste vormen én er komt ook nog eens minder plastic in onze oceaan terecht.

zsilt.nl

Plant een feestje

Niks is feestelijker dan confetti. Jammer genoeg geeft het een hoop rommel die erg lastig is op te ruimen en vaak in de natuur terechtkomt. Met Throw & Grow confetti van Niko Niko kun je een aantal weken later genieten van nieuw feestje. Uit deze confetti groeien namelijk kleurrijke veldbloemen!

€ 9,95, nikoniko.nl

Modebewust

Nieuwe sneakers nodig? Kijk eens bij de collectie van VEJA. Dit Franse merk staat voor duurzaamheid en eerlijkheid. De vegan schoenen zijn van imitatieleer en kunststof en worden gemaakt onder verantwoorde omstandigheden. En ze lopen ook nog eens heel lekker!

veja-store.com

Zon, zee, zonnebril

De natuur willen we graag beschermen. Maar ook je ogen hebben bescherming nodig! Met de zonnebrillen van Sea2See kan dit op een duurzame manier. De brillen zijn gemaakt van plastic afval verzameld uit de oceanen bij Spanje, Frankrijk, Ghana en Senegal. En met elk product dat je koopt zorgt Sea2See ervoor dat er 5 kilo afval gerecycled wordt. Zo ga je een goede zomer tegemoet!

Vanaf € 85,-, sea2see.org