Kijken, lezen, doen
Wil je iets goeds doen voor de natuur en wil je weten hoe dan? Of ben je nieuwsgierig naar de natuur en hoe die wordt beschermd?
WWF geeft op deze pagina leuke tips! Je kan met een kleine moeite iets doen voor de natuur ver weg én in je eigen tuin. Je kan via Google met ons praten, we vertellen over de fruitteelt en je kan een mooi boek winnen!
Tekst: Cynthia van Zwol
Dierenkunst
Dit jaar nodigt de Kunsthal ons uit om het dierenrijk van de kunst te betreden. In de tentoonstelling We Are Animals brengt het Rotterdamse museum een grote verscheidenheid aan buitengewone dierlijke creaties van ruim dertig hedendaagse kunstenaars samen.
Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Paul McCarthy, David Shrigley en Candida Höfer tonen de relatie tussen mens en dier. Ze laten zien hoe wij mensen onszelf zien - en proberen te begrijpen - aan de hand van dieren. Kijk op kunsthal.nl
Wegwijs in de fruittuin
Ongeveer een derde van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit de Betuwe. En dat kun je het hele jaar zien en proeven. In het voorjaar geniet je van de prachtige bloesem. En in de zomer en het begin van het najaar is de fruitpluk. Via de app Fruitalert blijf je op de hoogte van het groeiproces, krijg je fiets- en wandelroutes door de Betuwe en weet je lokale kersenstalletjes en landwinkels te vinden. Fruitalert is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.
Hey Google...
Via de Google Voice-applicatie op je Google Home Speaker, telefoon of tablet sta je vanaf nu op een compleet nieuwe manier in contact met WWF.
Bescherm een dier door samen of alleen de Rangers Quiz te spelen, beantwoord de wereldvraag van vandaag en luister naar dierenverhaaltjes, geschreven en voorgelezen door verschillende BN’ers.
Groot mysterie
Vanwege zijn enorme vleugelspanwijdte wordt de zeearend ook wel ‘vliegende deur’ genoemd. De grootste roofvogel van de Lage Landen komt steeds meer voor in onze contreien, en dat terwijl de natuur juist erg onder druk staat.
Wetenschapsjournalist Nienke Beintema wilde weten hoe dat kan en ging op pad met boswachters, onderzoekers, een kunstenaar en een fotograaf. Het resultaat is het prachtige boek De Zeearend, waarvan we tien exemplaren mogen weggeven.
Zoek fles
De twee miljoen honden in Nederland worden allemaal meerdere keren per dag uitgelaten. Stel je voor dat iedereen tijdens die wandelingen één stukje zwerfafval meeneemt? Dat kunnen baasjes doen óf de hond kan het leren. Bij Enjoy Cleaning Up weten ze precies hoe je dat aanpakt. Benieuwd?
Ga naar de site van Enjoy Cleaning Up
Natuurvakanties
Echt lekker op vakantie gaan doe je in een Gîte Panda, een samenwerking tussen Gîtes de France, het Wereld Natuur Fonds en de regionale en nationale natuurparken in Frankrijk.
De duurzame accommodaties zijn vaak omgeven door natuur en laten je kennismaken met de flora en fauna van het gebied. Naast de panda-vakantiehuizen vind je op de site van Gîtes de France talrijke ecogîtes die ook in een stedelijke omgeving kunnen liggen.
Dit gebeurt er als je...
Eet je dan helemaal geen vlees? Neem je echt altijd de trein? Is soja niet veel slechter voor het regenwoud? Misschien ken je ze wel: de discussies met vrienden of familie over groener leven. Nederlands bekendste ‘duurzame influencer’ én WWF-projectambassadeur Marije van der Made weet er alles van. In haar boek Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven, gaat ze in op allerlei vragen. Zo ben je goed voorbereid op je volgende familie-uitje, verjaardag of etentje. We mogen vijf boeken weggeven.