Jonathan Caramanus / Green Renaissance / WWF-UK

Shopping

Tekst: Anouk van Gaans

Op zoek naar duurzame spullen of cadeau's? We hebben een paar zomerse producten voor je op een rijtje gezet! Bekijk bijvoorbeeld de milieuvriendelijke zonnebrand van Naïf, de gerecyclde plantenpotten van Elho of de vrolijke ice-tea van Clipper.

Goed smeren

Goed weer vraagt om een goede bescherming tegen de zon. Helaas bevatten veel zonnebrandproducten stoffen die slecht zijn voor het milieu. Zonnebrand van Naïf is natuurlijk, smeert goed en bevat een minerale filter zonder oxybenzone, octinoxate en microplastics. Hierdoor kun je met een gerust hart smeren.

vanaf € 21,95 bij Naïf Care

 

Say cheese!

WeSmyle heeft tandpasta in tabletvorm ontwikkeld. Met alleen maar natuurlijke ingrediënten, zonder microplastics. De tabletten zijn duurzaam en makkelijk te gebruiken: stop ze in je mond en ze veranderen in tandpasta. Per poetsbeurt heb je er maar eentje nodig.

€ 17,99

Bestel direct

Groene plant in groene pot

Met de plantenbakken van Elho fleur je je tuin of balkon op. Ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen en geproduceerd met windenergie. En door handige afwatersystemen krijgen je planten precies de goede hoeveelheid water. Plant mooie bloemen waar insecten blij van worden of verbouw je eigen groente.

Vanaf € 2,49- bij Elho

 

Vrolijk op stap

Deze grote WWF-shopper met geborduurd regenbooglogo is ideaal voor boodschappen, een dagje naar het strand of een boswandeling. Hij is gemaakt van sterk organisch katoen en gaat lang mee.

€ 22,95

Bestel direct

IJskoud

Thee op warme zomerdagen? De Cold Water Infusers van Clipper bevatten kruidenmengsels die heerlijk mixen met koud water. De ice tea is biologisch, suikervrij en beschikbaar in drie verschillende smaken.

€ 2,99 bij Clipper Teas

 

Klein pakketje, groot plezier

De dunne stof maakt deze fijne hamamdoek lekker licht én je kunt hem heel compact opvouwen. Dus stop hem in je tas, zoek een mooi plekje en geniet van de zon.

€ 19,95

Bestel direct

Zo rollen we graag

De handige rolkoffers van het Nederlandse merk Nortvi zijn gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Ze hebben een waterdichte buitenkant en efficiënte compartimenten waar je al je spullen makkelijk in kwijt kunt. Zodra het weer kan, ga je hiermee lekker op reis.

€ 189,- bij Nortvi

 
Marianne de Groot Pons

Bloeiende bescherming

Heel veel mondkapjes belanden in de natuur en de afvalberg groeit. Marianne van Marie Bee Bloom bedacht een oplossing: afbreekbare mondkapjes met bloemenzaadjes erin. In plaats van je mondkapje weg te gooien, plant je het in je tuin of in een pot. Zo fleur je de wereld weer wat op.

€ 15,- voor 5 mondkapjes bij Marie Bee Bloom