Shopping

Tekst: Anouk van Gaans

0% alcohol, 100% biologisch

Lekker voor zomerse dagen in de tuin of op het balkon: de alcoholvrije biertjes van de Nederlandse brouwer Lowlander. De biertjes worden natuurvriendelijk, biologisch en met weinig afval gemaakt én zijn vegan. Een deel van de opbrengst doneert Lowlander aan goede doelen. Een daarvan is WWF!

Te koop in de supermarkt

 

Schone was, schone planeet

Met de wasstrips van Brauzz kun je op een innovatieve en duurzame manier de was doen. De strips gaan zo de trommel in. Ze veroorzaken weinig afval, werken voor alle materialen en op alle temperaturen en wegen ook nog eens een stuk minder dan grote flessen of pakken wasmiddel. Een frisse wasbeurt voor een schonere planeet!

€ 15,- via Brauzz.com

Bloemen die blijven

Echte snijbloemen hebben veel water nodig en verwelken snel. En bij de teelt worden vaak pesticiden gebruikt. Zonde, voor jou én voor de natuur. De duurzaam gemaakte kunstbloemen van Reflower zijn een stuk groener. Met een abonnement op hun bloemenbieb krijg je elke maand een nieuwe bos die later naar iemand anders gaat. Dat scheelt CO2-uitstoot en afval. Zo haal je op een duurzame manier de zomer in huis!

Vanaf € 20,- per maand via reflower.nl

 

Op de rug van een tijger

Leuk voor in de kinderkamer: een kartonnen krukje met dierenprint. Een tijger, leeuw of olifant waar je veilig en diervriendelijk op kan zitten.

€ 25,95

Bestel in de WWF-webshop

Flinke fietstas

Met deze afneembare fietstas pak je makkelijk alle spullen in voor een dagje op pad. Hij is ook perfect voor een ritje naar de supermarkt. Dan kun je je boodschappen op de fiets meenemen en hoef je niet meer met de auto. De tas heeft een inhoud van 21 liter, is (gevuld) 40 x 29 x 18 cm groot en heeft een draagvermogen van acht kilo.

€ 22,95

Bestel in de WWF-webshop

 

Water en brood

Onnodig afval voorkomen? Ga praktisch en stijlvol op pad met deze stoere drinkfles van het merk Retulp en het herbruikbare broodzakje van Broodnodig. De fles is gemaakt van duurzaam rvs dat lang meegaat en is bedrukt met het WWF-logo. Het broodzakje is na gebruik makkelijk op te rollen en is gemaakt van gerecyclede petflessen. Beschikbaar in meerdere kleuren!

Drinkfles: € 24,95 in de WWF-webshop
Broodzakje: € 16,95 in de WWF-webshop

Bio bellen

Bellenblaas is niet meer weg te denken van kinderfeestjes of de camping. Sonett maakt bellenblaas van biologische zeep. Beter voor het milieu en voor de gezondheid van kinderen.

€ 3,29 via ecomondo.nl