Kijken, lezen, doen

Julia Thiemann / WWF-Germany
Twee mensen op hun fiets in het bos

Spring maar achterop

Na twee jaar voorbereiding zijn Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl op 15 juni in Maastricht vertrokken voor een wereldreis van zeven jaar. Op de fiets, honderdduizend kilometer, door meer dan tachtig landen. Ze dromen ervan de wereld te ontdekken en deze groener en socialer door te geven. Daarom hebben ze gekozen om zo CO2- neutraal mogelijk te reizen en geld op te halen voor mensen in armoede en de kwetsbare natuur die ze onderweg tegenkomen. Voor elke kilometer die ze fietsen zamelen ze 1 euro in. Je kunt dit avontuurlijke koppel op de voet – nou ja, de fiets – volgen en steunen via xplorid.today.

Plastic fles ligt op de grond Greg Armfield

Samen tegen zwerfvuil

Tijdens het wandelen of joggen zwerfafval rapen: met de app van Helemaal Groen kun je eenvoudig bijdragen aan een schonere omgeving. In de app zie je alle schoonmaakacties in jouw buurt en de rest van Nederland. Via een GPS-koppeling op de kaart wordt zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt en dat motiveert anderen om ook in actie te komen. Meer info: helemaalgroen.nl.

Wandelschoenen

Wandelen doe je met de trein

Wanneer kun je nou beter gaan wandelen dan in het najaar? De bomen kleuren prachtig, de herfstlucht is heerlijk fris en in de natuur is van alles te ontdekken. Met een NS Wandeling loop je van station naar station. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wandelingen door het bos, een stad of langs het strand. De afstanden verschillen: van een paar kilometer tot lange meerdaagse wandelingen. ns.nl/dagje-uit

Vrouw met bord in de hand met de tekst 'Planet over profit'

Greenjobs

Wil je in je werk bijdragen aan natuurbescherming? Greenjobs is dé duurzame vacaturebank van Nederland. De missie: het bedrijfsleven en de overheid toekomstbestendig maken en meer mensen aan een duurzame baan helpen. Kijk op greenjobs.nl

Onderaanzicht groene zeeschildpad zwemt in de zee Jürgen Freund / WWF

Groene omroep

De eerste publieke omroep die de aarde centraal zet en maatschappijbrede aandacht wil voor het klimaatprobleem. Dat is de missie van Omroep Groen en daarvoor hebben ze vóór 1 januari 50.000 leden nodig: omroepgroen.nl

Een jaar vol natuur

Fleur saaie muren op met de WWF-wandkalender. Met de twaalf prachtige natuurfoto’s maakt de editie van 2021 van elke maand een feestje. Je kunt bovendien je kennis bijspijkeren, want bij elke foto staat een achtergrondverhaal. Ideaal om cadeau te geven. Ook aan jezelf natuurlijk.
wwf.nl/kalender2021

Yoghurtbarn in Leiden

Brunchen in de barn

Rustig werken, even een momentje voor jezelf of gezellig samen brunchen? Yoghurt Barn is een huiselijke ontmoetingsplek midden in de stad, met een knipoog naar het traditionele boerenleven. Gezond en duurzaam, veel vegan en alles is ook mee te nemen als je minder tijd hebt. Bij aankoop van de ‘vegan deal’ of een ‘kids yoghurt’ doen ze bovendien een afdracht aan WWF. Kijk op yoghurtbarn.nl voor een vestiging in de buurt.

Levenslessen van David Attenborough

In zijn nieuwe documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet blikt de 94-jarige bioloog en televisiemaker terug op zijn loopbaan. Decennialang bracht hij de natuurlijke wereld bij ons thuis, maar er is voor hem nooit een belangrijker moment geweest dan nu, om zijn verhaal te delen en iedereen te motiveren goed te zorgen voor onze enige en onmisbare aarde. De documentaire is in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds gemaakt en nu te zien op Netflix. Van het bijbehorende boek mogen we 10 exemplaren weggeven. Doe nu mee aan onze winactie.

Vegetarisch kinderkookboek

Vega lekker

Ben of ken je een kind met een passie voor koken? Met de vegetarische recepten uit dit boek laten jonge thuiskoks iedereen watertanden. Dankzij de duidelijke stap-voor-stap-foto’s staan de heerlijke gerechten zo op tafel. En door zonder vlees of vis te koken, help je de planeet ook nog eens een handje. Dat is pas écht lekker eten! We mogen drie exemplaren weggeven.
Doe mee!