Michel Gunther / WWF

Groen doen

Vernieuwende ideeën en initiatieven om de wereld beter achter te laten. Deze keer fietsers met pakketjes, gratis bomen en babyspullen met een tweede leven. 

Tekst: Elena van Doorn

Duurzame dakramen

De VELUX Groep geeft het goede voorbeeld door – in lijn met het klimaatakkoord van Parijs – volledig CO2-neutraal te worden. Daarvoor vermindert ‘s werelds grootste dakramenfabrikant zijn toekomstige emissie drastisch. Ook compenseert VELUX alle broeikasgassen die sinds de oprichting in 1941 zijn uitgestoten. Dat doet het bedrijf door te investeren in bosprojecten van het Wereld Natuur Fonds.

WWF - Myanmar / Hkun Lat

Spoorviaduct wordt stadspark

In Rotterdam wordt het dak van voormalig spoorviaduct de Hofbogen omgetoverd tot een twee kilometer lang stadspark dat door vier wijken loopt. Het groen gaat bijdragen aan verkoeling in de stad en het opvangen van hevige regenbuien. Het zand en de planten zuiveren het water. Ook zal het park ruimte bieden aan vlinders, mussen, egels, padden en vleermuizen. Het duurt wel nog even voordat je er kunt wandelen: eind 2022 start de aanleg en in 2024 moet het nieuwe Hofbogenpark klaar zijn.