Kijken, lezen, doen

Geniet van de natuur

Wil je meer weten over natuur en wilde dieren of wil je juist graag de natuur in? WWF geeft op deze pagina leuke tips! Met films, muziek en boeken.

Tekst: Cynthia van Zwol

Aanbieding voor lezers

Kijk je ogen uit

Tijdens het zevende editie van Wildlife Film Festival Rotterdam kun je genieten van bijzondere, spraakmakende en nieuwe natuurfilms uit binnen- en buitenland. Zoals Snow Leopard and Friends, waarin de makers adembenemende landschappen in het Himalayagebergte combineren met niet eerder vertoonde beelden over de sneeuwluipaard.

De film is t/m 31 oktober 2021 te zien in bioscoop Cinerama in Rotterdam. Liever thuis kijken? T/m 7 november 2021 kun je op wffr.nl een natuurfilm zien voor slechts € 3,50. Gebruik hiervoor de kortingscode: WWF2021.

Boek snel
Sneeuwluipaard uit de film Wild China

Het betere bankhangen

Niets te doen op een regenachtige herfstdag? Op het platform WaterBear Network – een ‘groene’ variant van Netflix – kun je gratis klimaatdocumentaires bekijken. De streamingdienst heeft een interactief karakter. Elke keer als je een docu hebt gekeken, kun je kiezen uit verschillende dingen waarmee je zelf in actie kunt komen. Zo kun je geld doneren aan een goed doel of vrijwilligerswerk doen, passend bij de film die je hebt gekeken.
 
Waterbear.com

 

Een natuurhuisje

Bed in de natuur

Wakker worden in een bos met de prachtigste herfstkleuren? Dat kan als je een mini-break boekt bij Natuurhuisje. Dat betekent heerlijk genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Heb je echt even behoefte aan rust? Dan kun je een volledig contactloze vakantie boeken. Tijdens zo’n verblijf hoef je niemand te zien of te spreken. Zelfs de sleutel wordt klaargelegd.

Natuurhuisje.nl

Boek cover De kleine astronaut

Voor kleine astronauten

Zoek je voor een (klein)kind het mooiste cadeau van het heelal? Dan is De kleine astronaut zeker een aanrader. Dit leerzame en spannende avontuur is geschreven door astronaut en WWF-ambassadeur André Kuipers en geïllustreerd door Paco Vink.

Extra leuk: op de website yoursurprise.nl kun je het boek persoonlijk maken met een foto, naam en een speciale boodschap. Bovendien wordt het gedrukt op duurzaam papier van olifantengras. Speciaal voor WWF geeft André tien boeken weg. 

Win het boek!

Muzikanten met een missie

Koen Brouwer en Quinten Huigen van de Nederlandse band Friday zingen niet alleen de sterren van de hemel, ze zetten zich ook in om de natuur onder de aandacht te brengen. Zo maakten ze het nummer All my life, dat is uitgebracht in het kader van de WWF-actie Voice for the Planet.
 
Wil je Friday live horen? We geven 5 x 2 kaarten weg voor hun intieme concert op 3 december 2021 in Bitterzoet in Amsterdam.
Doe mee!

Digitale natuurgids

In het najaar vind je een zee aan kleuren in het bos. De groene bladeren aan de bomen maken plaats voor rode, oranje, gele en bruine. Dat komt doordat de zon minder schijnt en de aanmaak van bladgroenkorrels in de bladeren wordt stopgezet. En voilà, het verkleuren begint. Ga de deur uit om te genieten van al het moois wat de herfst biedt. Download de gratis route-app van IVN Natuureducatie. Dan heb je altijd zo’n 450 wandelingen en fietsroutes op zak.

Ga op pad!
 

WWF-kalender 2022

Haal de natuur in huis met deze mooie WWF-wandkalender voor 2022. Elke maand hangt er een ander dier aan je muur. Van de ijsbeer in februari en het bonobo-aapje in augustus tot de reuzenmanta in oktober en de sneeuwhaas in december.

Bestel direct