Kijken, lezen, doen

GENIET VAN DE NATUUR

Wil je meer weten over natuur en wilde dieren of wil je juist graag de natuur in? WWF geeft op deze pagina leuke tips! Met films, muziek en boeken.

Tekst: Cynthia van Zwol

Makkelijk moestuinieren

Mensen denken vaak dat je voor een moestuin veel ruimte nodig hebt, het heel veel werk is en dat je alles van grond en plantjes moet weten. Maar een prachtig, klein moestuintje op je balkon of in een hoekje van je tuin kan gewoon! De Makkelijke Moestuin helpt je met kant-en-klare startpakketten in allerlei maten en je krijgt hulp via een app.

Lees meer op de site van Makkelijke Moestuin

Mensen wandelen door een weiland

Opleiding natuurgids

IVN leidt al 60 jaar natuurgidsen op: inmiddels staat de teller boven de 16.000. Natuurgidsen laten anderen zien hoe interessant en leuk de natuur is. Wil je actief een steentje bijdragen aan de prachtige Nederlandse natuur?

Kijk dan bij IVN wanneer een opleiding start bij jou in de buurt

Oostvaarders restaurant, uitzicht over de Oostvaardersplassen

Paviljoen met panorama

Niet alleen vogels strijken neer in de Oostvaardersplassen. Ook jij kunt ernaartoe na een heerlijke struintocht in de natuur. Paviljoen de Oostvaarders heeft een waanzinnig uitzicht op het moerasgebied. Je kunt er koffie drinken, lunchen, groen vergaderen, een verjaardag of familiedag vieren. De korte wandelroutes in de buurt uitgezet door Staatsbosbeheer, zijn ook goed te doen voor kinderen.

Reserveer bij Paviljoen de Oostvaarders

Licht uit voor de aarde

Op 26 maart 2022 is de zestiende editie van Earth Hour. Miljoenen mensen overal ter wereld doen om stipt 20.30 uur het licht uit om te laten zien dat ze zich zorgen maken over het klimaat en de natuur een warm hart toedragen. Ook beroemde gebouwen als de Eiffeltoren gaan op zwart. Dit zorgt voor een inspirerend en symbolisch effect dat in elk land het nieuws haalt. Op die manier zorgt Earth Hour ervoor dat het belang van het klimaat extra onder de aandacht komt bij overheden en bedrijfsleven. Doe jij ook mee? Dat kan – heel simpel – door thuis of op het werk de lichten uit te doen. 

Meer over Earth Hour 2022
 

Fashion for Good

Kleding heeft een enorme impact op de natuur. Gemiddeld kopen we 60 procent meer kleding dan vijftien jaar geleden en bewaren we elk item maar half zo lang. Ook eindigt veel nieuw geproduceerde mode op de grote afvalhoop. In hartje Amsterdam ligt het interactieve modemuseum Fashion for Good. Je leert er de verhalen achter de kleding die je draagt kennen en wordt geïnspireerd hoe modekeuzes ook een positieve impact op mens en natuur kunnen hebben.

Voor meer informatie: fashionforgood.com

Hiep bieb hoera

Wat geef je aan iemand die alles al heeft of geen nutteloze cadeautjes wil? Een wereld aan verhalen! Met een bibliotheekabonnement kunnen boekenwurmen en thriller-seekers heerlijk genieten van een boek naar keuze in het lentezonnetje. Bij veel bibliotheken kun je iemand een tijdelijk bieb-abonnement cadeau doen. Kinderen kunnen gratis lid worden!

Kijk op bibliotheek.nl

 
Cover van het boek Wilde rituelen van Caitlin O'Connel

Wilde rituelen

In dit magazine vind je een beeldverhaal over wilde rituelen, naar aanleiding van het gelijknamige boek van Caitlin O’Connell. Hierin beschrijft ze tien lessen die mensen van dieren kunnen leren, bijvoorbeeld over begroeten, samenwerken en rouw. We mogen tien boeken weggeven!

Ga naar de winactie